Március 1-e, Hamvazószerda a nagyböjt kezdete. 17 órakor szentmisével és hamvazással kezdjük meg nagyböjti készületünket.

Hamvazkodni a szerdát követő vasárnap is lehet. Hamvazószerda és nagypéntek (április 14.) szigorú böjti nap, 18 és 60 év között háromszori étkezésből egyszeri jóllakás megengedett, 14 év fölött a hústilalmat minden latin szertartású katolikusnak be kell tartania. Nagyböjt péntekjein hústilalom van érvényben. Gyerekek is ajánljanak fel jócselekedeteket Jézusért.

Nagyböjt péntekjein 16.15-től keresztutat végzünk, azt követően a szentmisében és a Szent Kereszt-ereklye köszöntésére kerül sor. A szokott feltételek mellett teljes búcsú nyerhető.

Több éves hagyomány már, hogy nagyböjtben ferences lelki atya vezetésével készülünk legnagyobb ünnepünkre, a húsvétra. Ebben az esztendőben P. Palkó Julián OFM látogat el hozzánk, hogy imádságával, gondolataival megerősítsen bennünket Krisztus-követésünkben. Március 24-26. között újra megelevenedik az ódon klastromban a ferences lelkiség, a fiatal, sokoldalú szerzetes által vezetett nagyböjti lelkigyakorlat során. Ez egyúttal Gyümölcsoltó Boldogasszony, Urunk születésének hírüladása ünnepe is. Március 25-én 10 és 17 órakor mutatunk be szentmisét. A búcsú nagymiséjét március 26-án vasárnap 10 órakor mutatja be P. Palkó Julián OFM. A szokott feltételek mellett teljes búcsú nyerhető.