Decemberi programok a Máriagyűdi Bazilikában

November 25-27-ig bentlakásos adventi lelkigyakorlat lesz. Főtisztelendő Péntek Zsolt váci egyházmegyés pap vezetésével. A lelkigyakorlatra még lehet jelentkezni. A lelkigyakorlat szentmiséi nyilvánosak: pénteken és szombaton 17 órakor, vasárnap 10 órakor lesznek.

November 26-án, szombaton 16.30-kor adventi áhítatot tart Rosner Zsolt plébános úr, Polgár Péter kántor úr, Szentgyörgyváry Albert és Szentgyörgyváry Gellért. A szentmise előtt adventi koszorú-megáldás lesz, valamint adventi gyertyagyújtás. A szentmise után vesperást imádkozunk, majd a kapualjban szerény agapéra várjuk a Testvéreket.

November 27-én, Advent 1. Vasárnapján ünnepeljük a Bazilika felszentelésének évfordulóját. A búcsúi szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor kezdődnek.

November 29-én, kedd reggel 6 órakor roráté szentmise lesz Bazilikánkban.

December 3–án, szombaton 16 órától a Rózsafüzér Társulat titoksorsolása, 16.30-tól, a szentségimádás alatt, zenés adventi áhítat lesz Bazilikánkban. Az áhítatot a siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola tanulói vezetik. 17.00-kor a szentmise elején ünnepélyesen meggyújtjuk adventi koszorúnk két gyertyáját, majd közösen elimádkozzuk a vesperást, és szerény agapéval várjuk a Kedves Testvéreket a kapualjban.

December 4-én, Advent 2. Vasárnapján a szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor kezdődnek.

December 6-án, kedden reggel 6-kor roráté szentmise lesz Bazilikánkban.

December 8-án, csütörtökön, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén a szentmise 17.00-kor kezdődik.

December 10-én, szombaton 16.30-tól a szentségimádás alatt, zenés adventi áhítat lesz Bazilikánkban. Közreműködik Radnai Tamás orgonaművész. 17.00-kor a szentmise elején ünnepélyesen meggyújtjuk adventi koszorúnkon az öröm gyertyáját is, majd közösen elimádkozzuk a vesperást, és szerény agapéval várjuk a Kedves Testvéreket a kapualjban.

December 11-én, Advent 3. Vasárnapján a szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor kezdődnek.

December 17-én, szombaton 16.30-tól a szentségimádás alatt, zenés adventi áhítat lesz a Bazilikánkban, a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulóinak közreműködésével. 17.00-kor a szentmise elején ünnepélyesen meggyújtjuk adventi koszorúnk negyedik gyertyáját is, majd közösen elimádkozzuk a vesperást, és szerény agapéval várjuk a Kedves Testvéreket a kapualjban.

December 18-án, Advent 4. Vasárnapján a szentmisék 8 és 10 órakor lesznek.

December 20-án, kedden reggel 6-kor roráté szentmise lesz Bazilikánkban.

December 24-én, szombaton reggel 6-kor roráté szentmise lesz Bazilikánkban. A Bazilika betleheme 16.00-ig lesz látogatható. Éjszaka 23.00-kor nyitjuk a Bazilikát, templomközösségünk pásztorjátéka 23.30-kor kezdődik. 24.00-kor éjféli szentmisét mutat be Ft. Rosner Zsolt, a Bazilika plébánosa.

December 25-én vasárnap, Szentkarácsony napján a szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor lesznek.

December 26-án hétfőn, Szentkarácsony másnapján, Szent István diakónus, első vértanú ünnepén is 8 és 10 órakor lesznek a szentmisék.

December 28-án, szerdán, Aprószentek ünnepén 15.00-tól megszólalnak a Bazilika harangjai a meg nem született gyermekekért. Szentmisét 17 órakor ünneplünk.

December 30-án, pénteken reggel 9.00-kor, hagyományos évvégi hálaadó Tenkes-túrára indulunk, a környékbeli plébániák közösségeivel. Visszaérkezéskor, kb. délután 2 órakor hálaadó szentmise lesz a Bazilikában. Ezen a napon van Szent Család ünnepe. A 17.00 órakor kezdődő szentmisében ünnepélyesen megáldjuk a jelenlévő családokat.

December 31-én, szombaton 16.00-kor év végi hálaadás lesz Bazilikánkban.

Január 1-én vasárnap: Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén a szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor lesznek.

Január 6-án, pénteken, Vízkereszt ünnepén a szentmisék 10 és 17 órakor lesznek a Bazilikában. Vízkereszt parancsolt ünnep, minden megkeresztelt hívőt várunk szentmiséinkre.