November 1-én, Mindenszentek ünnepén a szentmise 15 órakor kezdődik, majd a szentmise után a temetőben imádkozunk az összes elhunytért. November hónapban minden szerdán és pénteken az egyházközség halottaiért imádkozunk.

November 2-án, Halottak napján a szentmisék 8 és 10 órakor kezdődnek.

November 18-án 20 órakor bekapcsolódunk a Mária Rádió Kiáltás című műsorába.

November 20-án, Krisztus Király ünnepével zárul az Irgalmasság Rendkívüli Szent Éve, egyúttal a Bazilika Szent Kapuja is. Bazilikánkban a szentmisék 8 és 10 órakor kezdődnek. Ezt követően teljes búcsú ismét csak a búcsúnaptárban jelzett alkalmakkor nyerhető.

November 21-én, a Boldogságos Szűz Mária bemutatásának ünnepén 17 órakor lesz szentmise.

November 25-27. között Főtisztelendő Péntek Zsolt váci egyházmegyés pap vezetésével ádventi lelkigyakorlatot hirdetünk Máriagyűdön a zarándokházban és a plébánián mindazoknak, akik a kegyhely kegyelmi környezetében szeretnének felkészülni Karácsony szent titkának megünneplésére. A bentlakásos lelkigyakorlatra jelentkezni lehet a plébánia honlapjáról letölthető jelentkezési lappal.

November 26-án, szombaton 16.30-kor a plébánia családjaival ünnepélyes gyertyagyújtást tartunk köszöntve az új egyházi évet.

November 27-én ünnepeljük Ádvent I. vasárnapját, valamint a Bazilika felszentelésének búcsúját. A 10 órai szentmisét Péntek Zsolt lelkigyakorlat vezető atya celebrálja.